Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Smażone kotlety z grzybów: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
Smażone kotlety z grzybów
Składniki

50 dag grzybów
5 dag masła
szklanka śmietany
3 jaja
5 dag cebuli
6 dag mąki
pieprz
olej
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z grzybów - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOczyszczone grzyby gotować w niewielkiej ilości wody 5 minut. Wyjąć z wody i osuszyć za pomocą płóciennej ściereczki. Pokrajać na drobno, zmieszać ze śmietaną, masłem, jajem, zrumienioną na maśle cebulą, oprószyć solą i pieprzem mielonym oraz mąką. Po dokładnym wymieszaniu odstawić na chwilę, uformować kotleciki, otoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju.

Można podawać z sosem np. majonezowym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Imieniny Erwiny, Henryka, Mariusza
18 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Maślaki duszone 2 Faszerowane pieczarki z rokpolem GULASZ Z GRZYBÓW Grzyby duszone Świeże grzyby ze śmietaną

Tagi:
- Licznik - 003100

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!