Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Maślaki duszone: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
Maślaki duszone
Składniki

1 kg maślaków
4 dag tłuszczu (masło)
4 dag cebuli
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z grzybów - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMaślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie), osączyć, z kapeluszy zdjąć skórkę. Pokrajać w krążki ( mniejsze ugotować w całości ), dodać cebulę pokrajaną, tłuszcz, udusić pod przykryciem. Gdy sok wydzielony z grzybów odparuje, przyprawić je solą i pieprzem. Podawać w salaterce.
Tak samo przyrządzać pieczarki, smardze, kozaki, gąski i podpieńki jesienne. Oprócz kapeluszy można zużyć także trzony tych grzybów.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 lipca 2018
Imieniny Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
202 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.37/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (57 głosów oddany-e)

Porada

"Przykry zapach ryby w mieszkaniu można zmniejszyć dodając do gotującej się ryby łyżkę mleka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

BOROWIKI W ŚMIETANIE Budyń z grzybów KURKI DUSZONE GRZYBY MARYNOWANE Maślaki duszone 2

Tagi:
- Licznik - 003371

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!