Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Maślaki duszone: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
Maślaki duszone
Składniki

1 kg maślaków
4 dag tłuszczu (masło)
4 dag cebuli
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z grzybów - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMaślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie), osączyć, z kapeluszy zdjąć skórkę. Pokrajać w krążki ( mniejsze ugotować w całości ), dodać cebulę pokrajaną, tłuszcz, udusić pod przykryciem. Gdy sok wydzielony z grzybów odparuje, przyprawić je solą i pieprzem. Podawać w salaterce.
Tak samo przyrządzać pieczarki, smardze, kozaki, gąski i podpieńki jesienne. Oprócz kapeluszy można zużyć także trzony tych grzybów.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.37/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (57 głosów oddany-e)

Porada

"Przypalony sos z pieczeni można uratować, dodając do niego ziemniak pokrojony w plasterki."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Grzyby duszone Świeże grzyby ze śmietaną Pieczarki opieńki na winie Maślaki duszone 2 GULASZ Z GRZYBÓW

Tagi:
- Licznik - 003665

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!