Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Maślaki duszone 2: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
Maślaki duszone 2
Składniki

1 kg maślaków
2 cebule
2 łyżki masła
pól szklanki śmietany
natka
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z grzybów - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOczyszczone i bardzo dobrze umyte maślaki pokrajać w plasterki. Podduszone do szklistości cebule pokrajane w talarki wymieszać z grzybami. Posolić. Dusić pod przykryciem około 30 min. Nadmiar sosu odparować. Do zagęszczonej potrawy wlać śmietanę i jeszcze dusić pod przykryciem około 15 minut.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Świeże grzyby ze śmietaną BOROWIKI W ŚMIETANIE BOROWIKI SMAŻONE Grzyby duszone GRZYBY MARYNOWANE

Tagi:
- Licznik - 003250

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!