Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Maślaki duszone 2: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
Maślaki duszone 2
Składniki

1 kg maślaków
2 cebule
2 łyżki masła
pól szklanki śmietany
natka
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z grzybów - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOczyszczone i bardzo dobrze umyte maślaki pokrajać w plasterki. Podduszone do szklistości cebule pokrajane w talarki wymieszać z grzybami. Posolić. Dusić pod przykryciem około 30 min. Nadmiar sosu odparować. Do zagęszczonej potrawy wlać śmietanę i jeszcze dusić pod przykryciem około 15 minut.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 kwietnia 2019
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (62 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Maślaki duszone Smażone kotlety z grzybów Grzyby duszone Świeże grzyby ze śmietaną BOROWIKI SMAŻONE

Tagi:
- Licznik - 004173

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!