Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
1 kg grzybów
10 dag boczku
1 strąk papryki zielonej
4 młode cebule
4 pomidory
3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku
sól
pieprz
0.20 L śmietany
natka pietruszki
Oczyszczone, dobrze umyte grzyby pokrajać w większe plasterki. Boczek, cebulę, paprykę (usunąć gniazdo nasienne) pokrajać w plasterki. Usmażyć boczek, włożyć do niego paprykę, cebulę i obrane ze skóry pomidory. Dusić około 5 minut. Następnie dołożyć grzyby i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną, ewentualnie innymi przyprawami (tymiankiem, melisą), wlać śmietanę. Dusić w śmietanie jeszcze kilka minut.
Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku
"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
KOTLETY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW Świeże grzyby ze śmietaną BOROWIKI W ŚMIETANIE Pieczarki opieńki na winie GULASZ Z GRZYBÓW
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!