Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GULASZ Z GRZYBÓW: Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
GULASZ Z GRZYBÓW
Składniki

1 kg grzybów
10 dag boczku
1 strąk papryki zielonej
4 młode cebule
4 pomidory
3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku
sól
pieprz
0.20 L śmietany
natka pietruszki

Sposób przygotowania

Potrawy z grzybówOczyszczone, dobrze umyte grzyby pokrajać w większe plasterki. Boczek, cebulę, paprykę (usunąć gniazdo nasienne) pokrajać w plasterki. Usmażyć boczek, włożyć do niego paprykę, cebulę i obrane ze skóry pomidory. Dusić około 5 minut. Następnie dołożyć grzyby i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną, ewentualnie innymi przyprawami (tymiankiem, melisą), wlać śmietanę. Dusić w śmietanie jeszcze kilka minut.

Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
GULASZ Z GRZYBÓW
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Maślaki duszone GULASZ Z GRZYBÓW BOROWIKI SMAŻONE GRZYBY MARYNOWANE Pieczarki opieńki na winie

Tagi:
- Licznik - 003395

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!