Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Grzyby duszone: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z grzybów
Grzyby duszone
Składniki

1 kg świeżych grzybów
cebula
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
pół szklanki śmietany
3 łyżki tartego żółtego sera
3 łyżki tartej bułki
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z grzybów - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneGrzyby oczyścić, odciąć trzonki, umyć. Pokrajać na kawałki (małe kapelusze można zostawić w całości). Na roztopionym maśle podsmażyć na złoty kolor cebulę, dodać osolone i posypane pieprzem grzyby. Dusić pod przykryciem do miękkości. Łyżkę masła rozgrzać na patelni, wsypać łyżkę mąki, wymieszać, dodać śmietanę. Utworzony w ten sposób gęsty sos wlać do grzybów i chwilę dusić.

Można tak przyrządzone grzyby spożywać z ziemniakami z wody.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 21 maja 2018
Imieniny Jana, Moniki, Wiktora
140 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pieczarki opieńki na winie KOTLETY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW GULASZ Z GRZYBÓW Maślaki duszone Maślaki duszone 2

Tagi:
- Licznik - 003212

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!