Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Żeberka marynowane w piwie: Dodał: Karolina | Dnia: 23-5-2012
Jesteś w kategorii: Potrawy z grilla
Żeberka marynowane w piwie
Składniki

1kg żeberek
½ l piwa
2 średnie cebule
4 liście laurowe KOTÁNYI
5 kulek ziela angielskiego KOTÁNYI
kilka ziaren jałowca KOTÁNYI
sól, pieprz KOTÁNYI do smaku

Sos do smarowania:
½ szklanki marynaty z żeberek
3 łyżki oleju
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka miodu

Sposób przygotowania

Do piwa dodać pokrojoną na cząstki cebulę, wszystkie przyprawy i całość wymieszać w misce z pokrojonymi na porcje żeberkami. Przełożyć do garnka, ugnieść i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu do smarowania dokładnie wymieszać. Żeberka odsączyć z marynaty, posmarować sosem i zgrillować z obu stron na złoty kolor. Podczas grillowania ponowić smarowanie.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Żeberka marynowane w piwie
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 05 kwietnia 2020
Imieniny Ireny, Kleofasa, Wincentego
95 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (120 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sposób na karkówkę z grilla Szaszłyki mięsno warzywne

Tagi:
- Licznik - 009302

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!