Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Żeberka z dzika w kapuście kwaszonej : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z dziczyzny
Żeberka z dzika w kapuście kwaszonej
Składniki

ok. 1 kg żeberek z dzika lub wieprzowych
2 kg kapusty kwaszonej
2 marchewki
1 duża cebula
smalec (z dzika lub wieprzowy)
mąka
sól
liść laurowy
po kilka ziaren pieprzu, jałowca i ziela angielskiego, pieprz mielony)

Sposób przygotowania

Przepisy na żeberka z dzika - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKapustę odcisnąć z kwasu (nie płukać, chyba że jest wyjątkowo kwaśna), zalać wrzątkiem, dodać sól i przyprawy, gotować. Marchew przetrzeć na tarce o dużych otworach i dodać do gotującej kapusty. Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką, obrumienić na patelni na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla i dusić podlewając małą ilością wody. Gdy są prawie miękkie przełożyć je w całości, razem z kośćmi, do gotującej się kapusty. Na pozostałym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mąkę, zasmażyć na złotą zasmażkę, wymieszać z kapustą.

Sposób podania: Jako danie główne z ziemniakami, lub jako przekąska. Dekorować zieleniną.





Opublikowano za zgodą autora www.marbo.agnet.pl

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (74 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Wątróbka z dzika po myśliwsku Pasztet mieszany z dziczyzny Udziec z dzika pieczony Pieczeń duszona z sarny w śmietanie Wędzona szynka z dzika

Tagi:
- Licznik - 006119

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!