Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Skrzydełka faszerowane : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
Skrzydełka faszerowane
Składniki

Skrzydełka farsz:
Mięso mielone
kukurydza
pieczarki
ryż lub kasza
sól,
pieprz

Ciasto naleśnikowe(gęste i mocniej doprawione):
mąka
jajka
mleko
woda
proszek do pieczenia
sól,
pieprz lub wegeta (wedle uznania)

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z drobiu  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneFarsz do skrzydełek robimy wedle uznania ja robię z powyższych składników. skrzydełka myjemy osuszamy a następnie musimy je "wydrylować" (nacinamy od grubszej strony zaraz na kości i po ścięgnach ręką zsuwamy skórę z mięsem w dół. potem odcinamy kość i na kolejnym etapie robimy jak wyżej uważając żeby nie naciąć cienkiej skóry która jest bardzo istotna bo trzyma cały farsz. skóra zostaje na "lotce" bo z niej nie sciągamy skóry. Łapiemy palcami za "lotkę" i odwracamy skórę na właściwą stronę ) następnie faszerujemy skrzydełka dowolnym farszem i pieczemy w głębokim oleju ( najlepiej w frytkownicy) aż zrumieniają i wyciągamy.

Czekamy chwilkę aż trochę ostygną łapiemy za "lotkę" maczamy w cieście i wrzucamy z powrotem do głębokiego oleju i smażymy aż się zrumienią. Wyciągamy skrzydełka podając je same lub z sosem czosnkowym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (48 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZAPIEKANKA KURCZAK Z RYŻEM FILETY Z PERLICY Z ZIELONYM PIEPRZEM PAPRYKARZ Z KURCZAKA PERLICA WENECKA Szaszłyki z kurczakiem w orzechach

Tagi:
- Licznik - 004745

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!