Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
Skrzydełka farsz:
Mięso mielone
kukurydza
pieczarki
ryż lub kasza
sól,
pieprz
Ciasto naleśnikowe(gęste i mocniej doprawione):
mąka
jajka
mleko
woda
proszek do pieczenia
sól,
pieprz lub wegeta (wedle uznania)
Farsz do skrzydełek robimy wedle uznania ja robię z powyższych składników. skrzydełka myjemy osuszamy a następnie musimy je "wydrylować" (nacinamy od grubszej strony zaraz na kości i po ścięgnach ręką zsuwamy skórę z mięsem w dół. potem odcinamy kość i na kolejnym etapie robimy jak wyżej uważając żeby nie naciąć cienkiej skóry która jest bardzo istotna bo trzyma cały farsz. skóra zostaje na "lotce" bo z niej nie sciągamy skóry. Łapiemy palcami za "lotkę" i odwracamy skórę na właściwą stronę ) następnie faszerujemy skrzydełka dowolnym farszem i pieczemy w głębokim oleju ( najlepiej w frytkownicy) aż zrumieniają i wyciągamy.
Czekamy chwilkę aż trochę ostygną łapiemy za "lotkę" maczamy w cieście i wrzucamy z powrotem do głębokiego oleju i smażymy aż się zrumienią. Wyciągamy skrzydełka podając je same lub z sosem czosnkowym.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku
"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Kurczę nadziewane Gęś nadziewana kasza gryczaną KURCZĘTA SMAŻONE ZAPIEKANKA KURCZAK Z RYŻEM Szaszłyki z kurczakiem w orzechach
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!