Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ROLADA Z PERLICY : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
ROLADA Z PERLICY
Składniki

tuszka Perliczki np. Wielkopolskiej DROP 1,3 -1,5 kg
parzony boczek wędzony
2 ząbki czosnku
majeranek
sól
pieprz
papryka

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny -  Perliczka RoladaPerliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskany płat rozłożyć na stole, zgrubienia mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w plastry parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową. Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 150 st. C ok. 45 min.

Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 min. w temp.180 st. C. Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 lipca 2018
Imieniny Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
202 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Noże myjemy w letniej wodzie, bo od gorącej stają się tępe."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dzika kaczka (dzika gęś) Pieczona Gęś nadziewana kasza gryczaną PERLICA WENECKA KOTLETY SIEKANE Z DROBIU Skrzydełka faszerowane

Tagi:
- Licznik - 003836

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!