Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
KURCZĘ Z PIECZARKAMI : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
KURCZĘ Z PIECZARKAMI
Składniki

Średniej wielkości kurczak
30 dag pieczarek
5 dag mąki
10 dag masła
1 szklanka śmietany
pieprz
sól

Sposób przygotowania

Kurczaka oczyścić, umyć, pokrajać na porcje, osolić, na maśle, dusić do miękkości. Wyjąć z rondla, oprószyć mąką i na ostrzejszym ogniu podrumienić, podlać rosołem. Pokrajane pieczarki poddusić na maśle dodając soli i pieprzu, włożyć do kurczaka i pod przykryciem dalej dusić. Zalać zaprawą z mąki i śmietany.

Po ponownym zagotowaniu podawać z kluseczkami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 21 maja 2018
Imieniny Jana, Moniki, Wiktora
140 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dzika kaczka (dzika gęś) Pieczona PERLICA WENECKA GĘŚ Z SUSZONYMI OWOCAMI Skrzydełka faszerowane PERLICA PO STAROPOLSKU

Tagi:
- Licznik - 003441

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!