Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kurczę nadziewane: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
Kurczę nadziewane
Składniki

Kurczak
sok z cytryny (lub sok cytrynowy z butelki)
jajko
masło
4 łyżki tartej bułki
siekana natka pietruszki
sól
pieprz
przyprawy
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy z drobiu - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKurczaka (oskubanego i wypatroszonego) umyć w zimnej wodzie, osuszyć, natrzeć (również od wewnątrz) sokiem z cytryny, solą i przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce.

Nadzienie:
2 łyżki masła utrzeć z żółtkiem, dodać po- siekane podroby z kurczaka - jeśli ich nie ma, można dodać uduszone na maśle drobno posiekane pieczarki, można zrobić nadzienie dodając np. kawałek siekanej wątróbki cielęcej, dodać tartą bułkę i natkę, wymieszać. Ubić pianę z białka, dołożyć do masy, lekko wymieszać. Włożyć nadzienie do środka kurczaka. Zaszyć lub spiąć specjalnymi szpilkami otwór, przywiązać (lub przypiąć skrzydełka i nóżki, aby przylegały do tuszki. Wstawić do mocno nagrzanego piecyka i piec na rozgrzanym tłuszczu. W czasie pieczenia przewracać kurczaka polewając wodą. Można tak przyrządzonego kurczaka obsmażyć na tłuszczu i piec pod przykryciem.
Tak upieczone kurcze stanowi doskonałe danie obiadowe.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Imieniny Beatrycze, Małgorzaty, Piotra
17 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PERLICA PO STAROPOLSKU PERLICA WENECKA Skrzydełka faszerowane GĘŚ Z SUSZONYMI OWOCAMI ZAPIEKANKA KURCZAK Z RYŻEM

Tagi:
- Licznik - 003011

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!