Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kurczak w warzywach - Amiro -: Dodał: Amiro | Dnia: 18-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
Kurczak w warzywach - Amiro -
Składniki

Jedna większa pierś z kurczaka
1 paczka mrożonych warzyw ( np. jakaś zupa wiosenna )
1 paczka sosu do spagetti 4 sery z brokułami ( lub inny jak kto woli )
1 mały jogurt naturalny 0 %
0.5 szklanki PEPSI
0.5 szklanki wody


Sól
Pieprz
Majeranek

Czas przygotowania: 30 min
Do smażenia łyżeczka masła połączona z kilkoma łyżeczkami oleju jadalnego.
Można dodać Chili lub innej przyprawy według uznania.

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na danie z kurczaka w warzywach W woku lub patelni lekko podsmażyć przyprawione kawałki piersi z kurczaka. Gdy delikatnie się podrumienią podlać odrobiną wody i wrzucić mrożone warzywa ( warzywa podane w gotowej potrawie powinny być na pół twardo ). Po kilkunastu minutach zalać sosem rozpuszczonym w wodzie, pepsi i jogurcie. Dusić kilka minut.
Danie powinno wyjść w czasie gotowania ziemniaków. Czyli szybki dobry obiad w pół godziny.

Podawać na gorąco z ryżem, ziemniakami, kaszą lub chlebem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Kurczak w warzywach - Amiro - Kurczak w warzywach - Amiro - Kurczak w warzywach - Amiro - Kurczak w warzywach - Amiro -
Komentarze (1):

Pychotka! Dodany przez: Bartek (16-1-2012)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

FILETY Z PERLICY Z ZIELONYM PIEPRZEM PAPRYKARZ Z KURCZAKA PERLICA PO STAROPOLSKU Skrzydełka faszerowane GĘŚ Z SUSZONYMI OWOCAMI

Tagi:
- Licznik - 004463

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!