Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
KOTLETY SIEKANE Z DROBIU : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
KOTLETY SIEKANE Z DROBIU
Składniki

80 dag kury
1 żółtko
1 łyżka masła lub margaryny
1 kajzerka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki tartej bułki
2 łyżki posiekanej naci pietruszki
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na kotlety z drobiu - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOczyszczoną i umytą kurę ułożyć na desce, zdjąć skórę i oddzielić mięso od kości. Skórę i kości można wykorzystać np. na wywar do zupy. Mięso przepuścić przez maszynkę razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Masło rozetrzeć, wbić żółtko i ucierać, dodając po
trochu masę mięsną. Wyrobić dokładnie i przyprawić solą, można dodać nieco pieprzu. Z przygotowanej masy formować kotlety, otaczając je w tartej bułce i smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Zrumienić na jasnożółty kolor z obydwu stron i wstawić na kilkanaście minut do ciepłego piekarnika, żeby doszły. Gotowe kotlety.ułożyć na półmisku z ziemniakami puree i ozdobić listkami pietruszki oraz cząstkami cytryny. Podawać z dodatkiem warzyw gotowanych (marchewka, groszek, fasolka szparagowa, szpinak, kalafior, brokuły lub kalarepka) i zielonej sałaty.

Dobrym dodatkiem do kotletów siekanych z drobiu jest sos grzybowy lub pieczarkowy podany oddzielnie w sosjerce.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Do gotujących się jajek dodać łyżeczkę soli - pęknięte tak szybka nie wypłyną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZAPIEKANKA KURCZAK Z RYŻEM GĘŚ Z SUSZONYMI OWOCAMI PERLICA PO STAROPOLSKU Skrzydełka faszerowane KURCZĘ Z PIECZARKAMI

Tagi:
- Licznik - 004750

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!