Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
FILETY Z PERLICY Z ZIELONYM PIEPRZEM : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z drobiu
FILETY Z PERLICY Z ZIELONYM PIEPRZEM
Składniki

4 filety z Perlicy np. Wielkopolskiej DROP
20 dag masła
2 dymki
4 łyżki gęstej słodkiej śmietany
2 łyżki zielonego pieprzu

Ilość dań: 4
Czas przygotowania: 30 min

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny - na filety z perliczkiRozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut.


Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 07 czerwca 2020
Imieniny Ariadny, Jarosława, Roberta
158 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (69 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KOTLETY SIEKANE Z DROBIU Kurczę nadziewane ZAPIEKANKA KURCZAK Z RYŻEM Skrzydełka faszerowane Kurczak w warzywach - Amiro -

Tagi:
- Licznik - 005491

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!