Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SZNYCLE CIELĘCE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z cielęciny
SZNYCLE CIELĘCE
Składniki

4 sznycle cielęce
sól
zioła i przyprawy
jajko
bułka tarta
masło
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Mięso zbić tłuczkiem, starając się nadać sznyclom owalny kształt. Posolić i oprószyć ziołami - można do tego celu użyć gałki muszkatołowej, cynamonu, bazylii, tymianku -co kto lubi. Następnie panierować (maczając najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w tartej bułce). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gorące sznycle są podstawą doskonałego dania obiadowego. Przed podaniem, już na talerzu lub półmisku, na każdy sznycel kładziemy wiórek masła. Podajemy z ziemniakami lub ryżem, surówkami, jarzynami z wody itp.

Można też spożywać sznycle na zimno.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

MÓŻDŻEK CIELĘCY SMAŻONY NERKI CIELĘCE NA KWAŚNO

Tagi:
- Licznik - 004372

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!