Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
40 dag nerek cielęcych
5 dag smalcu
15 dag cebuli
5 g pieprzu
2 dag musztardy
trochę octu
1 listek laurowy
3 dag mąki
sól
Oczyszczone z żyłek nerki pokrajać w cienkie plasterki i włożyć do wody z octem. W rondlu zrumienić drobno pokrajaną cebulę, włożyć dobrze umyte, w wodzie z octem, plasterki nerek. Oprószyć mąką, dodać 1 listek laurowy, podlać rosołem aż do przykrycia. Doprawić i musztardą i octem, oprószyć solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu 15 minut.
Podawać z kluskami.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku
"Zapalona świeca pochłania dym z papierosów. PALMY ŚWIECE !!"
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
SZNYCLE CIELĘCE MÓŻDŻEK CIELĘCY SMAŻONY
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!