Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
NERKI CIELĘCE NA KWAŚNO : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z cielęciny
NERKI CIELĘCE NA KWAŚNO
Składniki

40 dag nerek cielęcych
5 dag smalcu
15 dag cebuli
5 g pieprzu
2 dag musztardy
trochę octu
1 listek laurowy
3 dag mąki
sól

Sposób przygotowania

Oczyszczone z żyłek nerki pokrajać w cienkie plasterki i włożyć do wody z octem. W rondlu zrumienić drobno pokrajaną cebulę, włożyć dobrze umyte, w wodzie z octem, plasterki nerek. Oprószyć mąką, dodać 1 listek laurowy, podlać rosołem aż do przykrycia. Doprawić i musztardą i octem, oprószyć solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu 15 minut.

Podawać z kluskami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Imieniny Erwiny, Henryka, Mariusza
18 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SZNYCLE CIELĘCE MÓŻDŻEK CIELĘCY SMAŻONY

Tagi:
- Licznik - 004159

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!