Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
NERKI CIELĘCE NA KWAŚNO : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z cielęciny
NERKI CIELĘCE NA KWAŚNO
Składniki

40 dag nerek cielęcych
5 dag smalcu
15 dag cebuli
5 g pieprzu
2 dag musztardy
trochę octu
1 listek laurowy
3 dag mąki
sól

Sposób przygotowania

Oczyszczone z żyłek nerki pokrajać w cienkie plasterki i włożyć do wody z octem. W rondlu zrumienić drobno pokrajaną cebulę, włożyć dobrze umyte, w wodzie z octem, plasterki nerek. Oprószyć mąką, dodać 1 listek laurowy, podlać rosołem aż do przykrycia. Doprawić i musztardą i octem, oprószyć solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu 15 minut.

Podawać z kluskami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

MÓŻDŻEK CIELĘCY SMAŻONY SZNYCLE CIELĘCE

Tagi:
- Licznik - 005001

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!