Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MÓŻDŻEK CIELĘCY SMAŻONY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z cielęciny
MÓŻDŻEK CIELĘCY SMAŻONY
Składniki

40 dag móżdżku cielęcego lub wieprzowego
3 dag mąki
1 jajo
3 dag tartej bułki
10 dag tłuszczu do smażenia
sól

Sposób przygotowania

Z móżdżku ostrożnie ściągnąć błonę, starać się o to, by go nie uszkodzić. Rozdzielone kawałki móżdżku osolić, obtoczyć w mące, jaju, i tartej bułce. Na gorącym tłuszczu smażyć na rumiano.


Podawać z frytkami-makaronikami oraz z sosem majonezowym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

NERKI CIELĘCE NA KWAŚNO SZNYCLE CIELĘCE

Tagi:
- Licznik - 004749

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!