Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Fusilli z wiosenną nutą: Dodał: Gastrosfera | Dnia: 18-4-2012
Jesteś w kategorii: Potrawy wegetariańskie
Fusilli z wiosenną nutą
Składniki

- 200 g Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecznego Świderki,
- 1 świeży brokuł,
- 3 pomidory,
- mały słoiczek czarnych oliwek,
- 25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wykorzystać żółty ser marmurkowy),
- 4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka octu winnego,
- sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1x1 cm.
Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.

Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do nie posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Fusilli z wiosenną nutą
Komentarze (1):

Miedzybrodzki?;/ To bardzo sredni makaron ..bardzo.Z fusilli ja z tych tanszych kupuje to z Lidla.Kolorowe.Wczoraj mi sie udalo w promocji pare paczek kupic z pesto z 5zl,super. Dodany przez: ajur (10-7-2012)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 sierpnia 2017
Imieniny Bernarda, Sabiny, Samuela
231 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (70 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Nie ma innego przepisu w tej kategorii Zapraszamy ponownie

Tagi:
- Licznik - 005943

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!