Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Racuchy: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
Racuchy
Składniki

1.5 szklanki mąki
3 dag drożdży
3 jajka
2-3 łyżki cukru
1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy mączne - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneDrożdże rozetrzeć z cukrem i połączyć z mlekiem. Wymieszać z kilkoma łyżkami mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Na garnku z ciepłą wodą postawić pojemnik z ciastem i przykryć ściereczką. Z białek ubić sztywną pianę następnie dodać cukier cały czas ubijając masę, dalej ubijając dodawać kolejno żółtka. Gdy rozczyn podrośnie dodać resztę mąki, stopione masło oraz ubite jaja i wyrobić najlepiej drewnianą łyżką. Pozostawić do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzać olej [ można smalec ] i łyżką nakładać nieduże porcje, rumienić z każdej strony. Należy uważać bo szybko się smażą. Prawdziwy racuch powinien mieć grubość 1 1/2 cm.

Przepis dostałem 100 lat temu i sprawdziłem też 100 razy !!!!!!!!!!!!
100% działa !!!!


Przepis polecany przez Amiro.pl

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (1):

Naprawde dobry przepis. Racuchy wyszly bardzo dobre ! Dodany przez: Anna (08-3-2016)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (57 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KLUSKI DROŻDŻOWE NA PARZE - PYZY Kopytka podstawowe Chleb Kapitański Amiro Naleśniki zapiekane w śmietanie MAKARON Z SZYNKĄ

Tagi:
- Licznik - 003892

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!