Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Naleśniki zapiekane w śmietanie: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
Naleśniki zapiekane w śmietanie
Składniki

Ciasta:
30 dag mąki pszennej
2,5 szklanki mleka
2 jaja
cukier
słonina do smażenia

Zalewa:
6 łyżek śmietany
2 świeże jaja
tarta bułka
1,5 łyżki masła
cukier
cukier waniliowy
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy mączne - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneUsmażyć naleśniki, pokrajać je w paski i podsmażyć. Gdy przestygną, dodać cukier i trochę tartej bułki. Naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką; włożyć naleśniki, zalać śmietaną rozmieszaną z jajami i zapiec w piekarniku.

Podawać posypane cukrem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 października 2017
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.6/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI Chlebek Porter - Dobry Łatwy Krokiety z kapusty i grzybów - Wigilia KLUSKI Z MAKIEM Kopytka podstawowe

Tagi:
- Licznik - 002768

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!