Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Naleśniki zapiekane w śmietanie: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
Naleśniki zapiekane w śmietanie
Składniki

Ciasta:
30 dag mąki pszennej
2,5 szklanki mleka
2 jaja
cukier
słonina do smażenia

Zalewa:
6 łyżek śmietany
2 świeże jaja
tarta bułka
1,5 łyżki masła
cukier
cukier waniliowy
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy mączne - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneUsmażyć naleśniki, pokrajać je w paski i podsmażyć. Gdy przestygną, dodać cukier i trochę tartej bułki. Naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką; włożyć naleśniki, zalać śmietaną rozmieszaną z jajami i zapiec w piekarniku.

Podawać posypane cukrem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 17 lipca 2019
Imieniny Aleksego, Bogdana, Martyny
197 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (64 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI KLUSKI DROŻDŻOWE NA PARZE - PYZY Kopytka podstawowe Krokiety z kapusty i grzybów - Wigilia Placuszki Amiro Proste

Tagi:
- Licznik - 004511

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!