Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI
Składniki

20 dag mąki
2 jaja
15 dag masła
10 dag cukru pudru
pól litra mleka
3 dag cukru waniliowego i cynamonu
30 dag kwaskowatych jabłek
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na naleśniki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŻółtka oddzielić od białek. Żółtka, mleko, sól i cukier wymieszać, dodać przesianą mąkę, wymieszać na gładką masę. Białka ubite na sztywną pianę dodać do ciasta, wymieszać. Obrane jabłka zetrzeć, dodać do przygotowanego ciasta, wymieszać.

Na patelni wysmarowanej masłem usmażyć naleśniki z obu stron. Oprószyć cukrem waniliowym , złożyć na cztery części, w tzw. chusteczkę.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Chleb Kapitański Amiro KLUSKI Z MAKIEM Naleśniki zapiekane w śmietanie Łazanki z grzybami MAKARON Z SZYNKĄ

Tagi:
- Licznik - 003110

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!