Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MAKARON Z SZYNKĄ : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
MAKARON Z SZYNKĄ
Składniki

30 dag makaronu (wstążki lub spaghetti)
30 dag resztek z szynki lub chudego boczku gotowanego
5 dag tłuszczu od szynki lub wędzonego boczku
sól
pieprz
2 łyżki startego żółtego sera

Sposób przygotowania

makaron - pastaUgotować makaron wrzucając do wrzącej osolonej wody, odcedzić, przelać ciepłą wodą. Szynkę pokrajać w cieńkie paski. Połowę boczku pokrajać również w cienkie paski i wyłożyć nimi rondel przeznaczony do zapieczenia potrawy. Pozostały boczek pokrajać w kostkę i stopić. Ugotowany makaron układać warstwami w przygotowanym rondlu, skraplając stopionym boczkiem i przekładając pokrajaną szynką. Pierwszą i ostatnią warstwę powinien stanowić makaron. Powierzchnię posypać żółtym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku. Posypać posiekanymi listkami selera lub naci pietruszki. Podawać z dodatkiem sosu śmietanowego i z surówkami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 17 października 2017
Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora
289 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (42 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kopytka podstawowe Racuchy Placuszki Amiro Proste Łazanki z grzybami KLUSKI DROŻDŻOWE NA PARZE - PYZY

Tagi:
- Licznik - 002752

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!