Aktualnie jest 471 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Łazanki z grzybami : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
Łazanki z grzybami
Składniki

30 dag grzybów
25 dag szynki lub innej chudej wędliny
10 dag masła lub margaryny
szklanka śmietany
0,1 L mleka
3 dag mąki
3 żółtka
6 dag ugotowanych łazanek
tarty żółty ser
sól

Sposób przygotowania

Na połowie tłuszczu zrumienić mąkę i rozprowadzić mlekiem, posolić, dodać śmietanę. Na tłuszczu dusić drobno pokrajane grzyby, dodać zmieloną lub pokrajaną na małe części szynkę. Na koniec 3 żółtka. Wymieszać z łazankami zrobionymi z ciasta ugotowanego w osolonej wodzie. Przed podaniem oprószyć tartym serem.

Łazanki to oczywiście makaron i można zrobić go samemu lub kupić gotowe łazanki w większości sklepów.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (1):

POLSKIE LAZANKI!, pozdrawiam Dodany przez: kstr54 (22-6-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 15 grudnia 2017
Imieniny Celiny, Ireneusza, Niny
348 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KLUSKI DROŻDŻOWE NA PARZE - PYZY MAKARON Z SZYNKĄ KLUSKI Z MAKIEM Kopytka podstawowe NALEŚNIKI Z JABŁKAMI

Tagi:
- Licznik - 003332

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!