Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Krokiety z kapusty i grzybów - Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
Krokiety z kapusty i grzybów - Wigilia
Składniki

Ciasto:
25 dag mąki,
2 szklanki mleka,
łyżeczka stopionej słoniny,
sól,
jajo

Nadzienie:
1 kg kapusty kwaszonej,
4 dag grzybów suszonych,
łyżka tłuszczu,
cebula,
1,5 łyżki mąki pszennej,
4 łyżki tartej bułki,
pieprz,
3 łyżki tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania

Przepisy kulinarne - KrokietyKapustę kwaszoną ugotować do miękkości, odcisnąć, drobno posiekać, dodać zrumienioną bez tłuszczu mąkę, ugotowane i posiekane grzyby oraz zrumienioną cebulę. Farsz przyprawić i smarować nim przygotowane z ciasta naleśniki, zwijać je w rulony i maczać w surowym cieście pozostałym z naleśników, panierować i smażyć na tłuszczu.

Podawać z ziemniakami i sosami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 14 października 2019
Imieniny Alany, Damiana, Liwii
286 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (64 głosów oddany-e)

Porada

"Przypalony sos z pieczeni można uratować, dodając do niego ziemniak pokrojony w plasterki."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KLUSKI Z MAKIEM Kopytka podstawowe Naleśniki z bananem - DOBRE ! Chlebek Porter - Dobry Łatwy MAKARON Z SZYNKĄ

Tagi:
- Licznik - 005184

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!