Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kopytka podstawowe: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy mączne, kluski, pierogi
Kopytka podstawowe
Składniki

1 kg Ziemniaków
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sól
Jajko
Mąka

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy mączne, kluski, pierogi - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneUgotować i zmielić kartofle, wbić jajko, dodać sól, mąkę ziemniaczaną, szklankę mąki ( na oko ). Wyrobić na konsystencję ciasta na makaron żeby się lepiej rozwałkowywało. Gotować w osolonej wodzie.

Dobrym sposobem jest ugotowanie większej ilości ziemniaków do obiadu i to co zostanie pozostawienie na dzień następny w którym zrobimy kopytka. Kopytka ( surowe ) przesypane mąką można zamrozić ..... na czarną godzinę obiadową.




Przepis od kucharki z byłej restauracji "Ratuszowej" w Zielonej Górze .... a była taka, była.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Kopytka podstawowe Kopytka podstawowe Kopytka podstawowe Kopytka podstawowe Kopytka podstawowe Kopytka podstawowe
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (59 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Chleb Kapitański Amiro KLUSKI DROŻDŻOWE NA PARZE - PYZY Placuszki Amiro Proste Racuchy Chlebek Porter - Dobry Łatwy

Tagi:
- Licznik - 003735

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!