Aktualnie jest 471 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Przygoda w Rosji II: Dodał: Amiro | Dnia: 01-4-2011
Jesteś w kategorii: Newsy
Przygoda w Rosji II

Tak opisałem swoją przygodę na forum wędkarkim.

Będąc kiedyś w Rosji 800 kilometrów za Moskwą u znajomych ...... zrobiłem sobie spacer po wiosce. Na podwórku jednego domu zadziwiło mnie, że zamiast prania na sznurku zawiesili jakieś patyki czy coś w tym stylu. Po powrocie dowiedziałem się, że to "Sljołki", małe rybki łowione na podrywkę, obtaczane w soli, i suszone na słońcu razem z flaczkami, łebkami, łuskami. Kolego wysłał syna do sąsiadów a on po chwili przyniósł w gazecie kilkadziesiąt na kość wysuszonych i śmierdzących "Sljołek". Smak to istne dziadostwo ... bleeee ...... Rybkę wypłułem i dałem sobie spokój ale po chwili smak ostro przesolonej rybki zaczął wracać. Wcale nie były takie złe jak się po chwili okazało. Syn kolegi tego wieczoru jeszcze kilka razy przynosił "Sljołki".
PYCHA !!!! Do domu zamiast złota, brylantów, ikon, plutonu, papierosów wiozłem szczelnie zamknięte i śmierdzące "Sljołki" oraz mały gliniany dzbanek słoniny.

Taki to ze mnie przemytnik !!!!

Jako poszukiwacz nowych smaków w całej europie jeszcze nie raz byłem zdziwiony ale to już temat na inną przygodę kulinarną.


Link do forum wędkarskiego gdzie opisałem swoją przygodę fishnet.pl

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 15 grudnia 2017
Imieniny Celiny, Ireneusza, Niny
348 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.34/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (47 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Zlot historycznych Pojazdów Wojskowych w Darłowie Cygańskie Patelnie - Jaką patelnię kupić Pij Mleko Cukier uzależnia Przygoda w Rosji I

Tagi:
- Licznik - 003526

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!