Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Owocowa eksplozja na mroźne dni: Dodał: SFERA | Dnia: 02-2-2012
Jesteś w kategorii: Napoje bezalkoholowe - kompoty
Owocowa eksplozja na mroźne dni
Składniki

Czarna herbata
Woda źródlana Złoty Potok
Goździki
Pomarańcza
Syrop malinowy lub maliny

Sposób przygotowania

Do przyrządzenia napoju potrzebujemy zaparzonej czarnej herbaty, kilku goździków, jednej pomarańczy i syropu malinowego (mogą być też maliny). Najpierw na bazie wody źródlanej Złoty Potok, parzymy czarną herbatę z dodatkiem goździków. Następnie, kroimy pomarańcze w plastry. Do wysokich szklanek wlewamy syrop malinowy, wrzucamy kilka goździków i na dno układamy plastry pomarańczy. Całość zalewamy gorącą herbatą. To prawdziwa bomba witaminowa. Syrop z malin posiada właściwości rozgrzewające, dlatego tak często stosowany jest w leczeniu przeziębienia. Pomarańcze z kolei zawierają dużo witaminy C, która wzmacnia odporność organizmu i pomaga zwalczać objawy choroby. Z takimi dodatkami, czarna herbata nabiera kolorów i smaków.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Imieniny Bolka, Cezaryny, Marioli
83 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (60 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Napój z marchwi i jabłek Napój z ogórków i maślanki Kompot z suszonych owoców - Wigilia Napój z kwasu burakowego Napój z cytryn

Tagi:
- Licznik - 004888

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!