Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Napój z cytryn: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Napoje bezalkoholowe - kompoty
Napój z cytryn
Składniki

1,1/2 litra wody
ok. 15-20 dkg cukru
kwasek cytrynowy
11/2 cytryny
10 dkg lodu konsumpcyjnego

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZagotować wodę z cukrem, lekko zakwasić kwaskiem cytrynowym, oziębić. Cytryny umyć, pokrajać w cieniutkie krążki wraz ze skórką, piłując a nie krając - bardzo ostrym nożem, aby nie wyciskać soku. Do szklanek po wyporcjowaniu włożyć po 2 krążki cytryny i lód porąbany na drobne kawałeczki. Podać łyżeczki do wyciśnięcia soku z cytryny w szklance i słomki do picia.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 24 marca 2019
Imieniny Gabrieli, Marka, Seweryna
82 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (60 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Napój burakowo ogórkowy KOMPOT Z CZARNEGO BZU Napój z kwasu burakowego i jogurtu Napój mleczno truskawkowy Napój wielowarzywny

Tagi:
- Licznik - 003914

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!