Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kwas burakowy: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Napoje bezalkoholowe - kompoty
Kwas burakowy
Składniki

50 dag buraków
4 1/2 szklanki wody
sól
1/2 łyżeczki cukru
kawałek skórki z chleba razowego
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Przepisy na napoje bezalkoholowe - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneBuraki umyć szczotką, obrać, opłukać i rozdrobnić w plasterki albo w paski na szatkownicy lub robotem. Kamionkowy garnek albo słój wyparzyć wrzącą wodą. Włożyć rozdrobnione buraki, dodać drobno posiekany czosnek, cukier, ok. 1/2 łyżki soli i kawałek skórki z razowego chleba. Zalać chłodną, przegotowaną wodą. Przykryć podwójnie złożoną gazą lub czystą (wygotowaną) ściereczką. Pozostawić w cieple na ok. 5 dni. Gotowy napój przecedzić przez wyparzone sitko wyłożone gazą, zlać do wyparzonych słoików lub butelek. Można przechowywać w lodówce przez kilka dni lub od razu spożywać. Buraki można wykorzystać do przyrządzania barszczu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 24 kwietnia 2019
Imieniny Bony, Horacji, Jerzego
113 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (60 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Napój z miodu Napój z kwasu burakowego i jogurtu Napój z ogórków i maślanki Napój z pomidorów i zsiadłego mleka Napój z truskawek

Tagi:
- Licznik - 004743

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!