Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kwas burakowy: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Napoje bezalkoholowe - kompoty
Kwas burakowy
Składniki

50 dag buraków
4 1/2 szklanki wody
sól
1/2 łyżeczki cukru
kawałek skórki z chleba razowego
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Przepisy na napoje bezalkoholowe - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneBuraki umyć szczotką, obrać, opłukać i rozdrobnić w plasterki albo w paski na szatkownicy lub robotem. Kamionkowy garnek albo słój wyparzyć wrzącą wodą. Włożyć rozdrobnione buraki, dodać drobno posiekany czosnek, cukier, ok. 1/2 łyżki soli i kawałek skórki z razowego chleba. Zalać chłodną, przegotowaną wodą. Przykryć podwójnie złożoną gazą lub czystą (wygotowaną) ściereczką. Pozostawić w cieple na ok. 5 dni. Gotowy napój przecedzić przez wyparzone sitko wyłożone gazą, zlać do wyparzonych słoików lub butelek. Można przechowywać w lodówce przez kilka dni lub od razu spożywać. Buraki można wykorzystać do przyrządzania barszczu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Napój z miodu Napój z kwasu burakowego i jogurtu Owocowa eksplozja na mroźne dni Napój z truskawek Napój z mięty

Tagi:
- Licznik - 004432

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!