Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
KOMPOT Z CZARNEGO BZU: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Napoje bezalkoholowe - kompoty
KOMPOT Z CZARNEGO BZU
Składniki

4 kg jagód z czarnego bzu

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na kompoty - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne4 kg jagód z czarnego bzu wraz z łodygami umyć, zebrać z łodyg jagody, włożyć je do słoików. W dwóch litrach wody zagotować 1 kg cukru dodając cynamon i kilka ziarenek goździków. Kiedy syrop ostygnie dodać sok z dwóch cytryn, polać syropem znajdujące się w słoikach jagody. Na wierzch dać środek utrwalający, hermetycznie zamknąć. Pasteryzować 30 minut w temp. 80 st. C. Do ostygnięcia trzymać w garnku, potem przechowywać słoiki w chłodnym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 stycznia 2018
Imieniny Fabioli, Miły, Sebastiana
19 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Napój pomidorowo marchwiowy Kompot z suszonych owoców - Wigilia Napój z koncentratu róży Napój wielowarzywny Napój z miodu

Tagi:
- Licznik - 003094

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!