Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WAFLE NADZIEWANE: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Desery
WAFLE NADZIEWANE
Składniki

Masa
20 dag masła
15 dag czekolady do gotowania
15 dag prażonych rozdrobnionych orzechów laskowych
15 dag cukru
1 paczka suchych wafli
50 g siekanych migdałów

Polewa
1/3 tabliczki czekolady do gotowania

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMasło i czekoladę włożyć do garnka, roztopić na małym ogniu, dołączyć orzechy, cukier i masę starannie utrzeć. Otrzymaną w ten sposób masą przekładać wafle. Zalać polewą z roztopionej czekolady i posypać migdałami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 24 października 2018
Imieniny Arety, Marty, Marcina
296 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Korzenna bajka Muffiny świąteczne Deser owocowy MAKÓWKI Czekolada z orzechami i żurawiną

Tagi:
- Licznik - 003604

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!