Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Pyszność z pomarańczą: Dodał: Amelia | Dnia: 28-11-2017
Jesteś w kategorii: Desery
Pyszność z pomarańczą
Składniki

·2 łyżeczki Inka Błonnik
·150 ml mleka
·2 łyżki sera mascarpone
·pół łyżeczki mielonego kardamonu
·pół łyżeczki mielonego imbiru
·2 łyżeczki miodu
·skórka starta z pomarańczy

Sposób przygotowania

Serek mascarpone z miodem energicznie zamieszaj w miseczce. Do gotowej masy dodaj mielony kardamon i imbir. Odstaw do lodówki. Zagotuj mleko i zalej nim dwie łyżeczki kawy Inka Błonnik. Gdy kawa będzie letnia, dodaj do niej zrobiony krem. Zmiksuj całość. Gotową kawę udekoruj na wierzchu startą skórką z pomarańczy.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Pyszność z pomarańczą
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 22 stycznia 2020
Imieniny Dominiki, Mateusza, Wincentego
21 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (42 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krówki domowej produkcji KREM MROŻONY Z MALIN Czekoladowy duet Deser serowy z wiśniami WAFLE NADZIEWANE

Tagi:
- Licznik - 002350

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!