Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MAKÓWKI: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Desery
MAKÓWKI
Składniki

1 litr mleka
0.5 kg dwukrotnie zmielonego maku
4 czubate łyżki cukru
10 dkg migdałów
5 dkg rodzynek i innych bakalii
1 łyżka masła
Chałka

Sposób przygotowania

MAKÓWKI


Do zagotowanego mleka włożyć ( dwukrotnie zmielony ) mak. Gotować 10 min na wolnym ogniu ciągle mieszając. Dodać masło, cukier, sparzone obrane ze skórki i drobno posiekane migdały i chwilę razem podgotować. W szklanej salaterce ułożyć cienkie kromki chałki, przekładać je masą makową.
Na wierzchu przyozdobić rodzynkami, migdałami i innymi bakaliami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 18 czerwca 2019
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (60 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KOKTAJL MLECZNO CYTRYNOWY Czekoladowy duet Kawa parzona w termosie Deser serowy z wiśniami KREM ORZECHOWY

Tagi:
- Licznik - 003667

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!