Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MAKÓWKI: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Desery
MAKÓWKI
Składniki

1 litr mleka
0.5 kg dwukrotnie zmielonego maku
4 czubate łyżki cukru
10 dkg migdałów
5 dkg rodzynek i innych bakalii
1 łyżka masła
Chałka

Sposób przygotowania

MAKÓWKI


Do zagotowanego mleka włożyć ( dwukrotnie zmielony ) mak. Gotować 10 min na wolnym ogniu ciągle mieszając. Dodać masło, cukier, sparzone obrane ze skórki i drobno posiekane migdały i chwilę razem podgotować. W szklanej salaterce ułożyć cienkie kromki chałki, przekładać je masą makową.
Na wierzchu przyozdobić rodzynkami, migdałami i innymi bakaliami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Imieniny Beatrycze, Małgorzaty, Piotra
17 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (48 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Deser owocowy Czekoladowy duet Deser Banana Split Świąteczna kompozycja herbaty i piernika od POSTI WAFLE NADZIEWANE

Tagi:
- Licznik - 002583

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!