Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Korzenna bajka: Dodał: Amelia | Dnia: 28-11-2017
Jesteś w kategorii: Desery
Korzenna bajka
Składniki

·2 łyżeczki Inka Wapń i Witaminy
·200 ml mleka migdałowego
·Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
·Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
·1 łyżeczka kakao
·Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
·Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
·2 pierniczki
·bita śmietana

Sposób przygotowania

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Korzenna bajka
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 14 lipca 2020
Imieniny Kamili, Kamila, Marcelego
195 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KREM MROŻONY Z MALIN KREM ORZECHOWY WAFLE NADZIEWANE Gruszki z miodem Blok czekoladowy

Tagi:
- Licznik - 003303

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!