Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Korzenna bajka: Dodał: Amelia | Dnia: 28-11-2017
Jesteś w kategorii: Desery
Korzenna bajka
Składniki

2 ?y?eczki Inka Wap? i Witaminy
200 ml mleka migda?owego
P? ?y?eczki sproszkowanego cynamonu
P? ?y?eczki sproszkowanego imbiru
1 ?y?eczka kakao
Szczypta sproszkowanej ga?ki muszkato?owej
Szczypta sproszkowanego any?u (opcjonalnie)
2 pierniczki
bita ?mietana

Sposób przygotowania

Imbir, ga?k? muszkato?ow?, kakao, any? i cynamon dok?adnie mieszamy z 2 ?y?eczkami Inki Wap? i Witaminy. Mleko migda?owe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Nast?pnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche sk?adniki. Wszystko razem mieszamy, a? sk?adniki si? rozpuszcz?. Na gr? kawy k?adziemy delikatn? i kremow? bit? ?mietan?. W d?oniach rozgniatamy pierniczki, ktrymi udekorujemy bit? ?mietan?.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Korzenna bajka
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 03 grudnia 2021
Imieniny Hilarego, Franciszki, Ksawery
336 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KOKTAJL MLECZNO CYTRYNOWY Kawa parzona w termosie KREM MRO?ONY Z MALIN Kawa parzona po turecku Gruszki z miodem

Tagi:
- Licznik - 005290

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!