Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kawa parzona w termosie: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Desery
Kawa parzona w termosie
Składniki

60 g drobno zmielonej kawy
2 szklanki wody
2 szklanki mleka

Sposób przygotowania

Przepisy na desery - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneTermos wyparzyć wrzątkiem, wsypać zmieloną kawę. Zalać ją wrzącą wodą. Natychmiast zamknąć starannie termos i pozostawić do naciągnięcia na co najmniej 15 min. Nalewać kawę ostrożnie do filiżanek, przechylając termos, ale nie wstrząsając nim, aby uniknąć spłynięcia fusów do filiżanki. Każdą porcję uzupełnić gorącym, świeżo przegotowanym mlekiem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 kwietnia 2019
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kawa parzona po turecku Czekoladowy duet Krówki domowej produkcji KOKTAJL MLECZNO CYTRYNOWY MAKÓWKI

Tagi:
- Licznik - 004010

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!