Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
10 g kawy zmielonej
1/2 szklanki wody
cukier do smaku
Kawę wsypać do tygielka (mały wysoki rondelek zwężający się ku górze, zakończony wydłużonym uchwytem), wymieszać z cukrem, zalać wrzącą wodą. Ogrzewać na małym ogniu, najlepiej ustawiając naczynie na płytce ochronnej. Napój powinien trzykrotnie podnieść się do góry, po każdym podniesieniu się na moment zdjąć tygielek z palnika, gdyż kawa nie może się zagotować. Naczynie z kawą na moment przykryć.
Nalewać do filiżanek.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku
"Kilka ziarenek świeżo upalonej na patelni kawy, włożone do lodówki, czy kredensu, usuwa przykre zapachy. To samo mozna zrobić z opakowanie po kawie które wkładamy do lodówki lub szafki kuchennej."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
KREM ORZECHOWY Pyszność z pomarańczą Bakalie z owocami Deser serowy z wiśniami Deser owocowy
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!