Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kawa parzona po turecku: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Desery
Kawa parzona po turecku
Składniki

10 g kawy zmielonej
1/2 szklanki wody
cukier do smaku

Sposób przygotowania

Przepisy na desery - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKawę wsypać do tygielka (mały wysoki rondelek zwężający się ku górze, zakończony wydłużonym uchwytem), wymieszać z cukrem, zalać wrzącą wodą. Ogrzewać na małym ogniu, najlepiej ustawiając naczynie na płytce ochronnej. Napój powinien trzykrotnie podnieść się do góry, po każdym podniesieniu się na moment zdjąć tygielek z palnika, gdyż kawa nie może się zagotować. Naczynie z kawą na moment przykryć.
Nalewać do filiżanek.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Imieniny Erwiny, Henryka, Mariusza
18 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Blok czekoladowy Bakalie z owocami WAFLE NADZIEWANE KREM ORZECHOWY Korzenna bajka

Tagi:
- Licznik - 002558

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!