Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Deser serowy z wiśniami: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Desery
Deser serowy z wiśniami
Składniki

1 słoik wiśni w syropie
25 dag chudego twarogu
3 jajka
150 ml kwaśnej śmietany
10 czubatych łyżek kaszy manny
5 czubatych łyżek cukru
4 łyżki masła
starta skórka z cytryny
1 łyżka cukru pudru
sól
1/2 torebki budyniu czekoladowego bez cukru
2 płaskie łyżki cukru
2 szklanki mleka

Sposób przygotowania

Przepisy na desery - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOddzielić białka od żółtek. Masło utrzeć z żółtkami, cukrem, skórką z cytryny i solą na puszystą masę, ucierać tak długo, aż cukier się rozpuści. Dodać twaróg, śmietanę i kaszę manną. Następnie dodać pianę z białek. Wiśnie osączyć. Połowę masy przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia (1,5 l), rozłożyć na niej 2/3 wiśni. Przykryć resztą masy, ułożyć pozostałe owoce. Wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp. 175 st. Proszek budyniowy wymieszać z 3 łyżkami mleka, następnie połączyć z resztą wrzącego mleka, dosłodzić 2 łyżkami cukru, zagotować.

Sos czekoladowy podawać do posypanego cukrem pudrem deseru.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Imieniny Biny, Damazego, Waldemara
344 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.7/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Czekolada z orzechami i żurawiną Pyszność z pomarańczą Korzenna bajka WAFLE NADZIEWANE Deser owocowy

Tagi:
- Licznik - 004219

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!