Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Czekoladowy duet: Dodał: Amelia | Dnia: 28-11-2017
Jesteś w kategorii: Desery
Czekoladowy duet
Składniki

·2 łyżeczki Inki Magne
·200 ml mleka
·5 kostek czekolady mlecznej
·5 kostek białej czekolady
·1 łyżeczka soku z granatu
·1 łyżka pestek granatu
·Bita śmietana

Sposób przygotowania

W rondelku zagotowujemy mleko. Gdy mleko będzie się ogrzewać, ścieramy na tarce o drobnych oczkach kostki białej i mlecznej czekolady. Dodajemy je do zagotowanego mleka i delikatnie mieszamy czekając aż się rozpuszczą. Tak przygotowanym czekoladowym mlekiem zalewamy dwie łyżeczki Inki Magne. Dodajemy łyżeczkę soku z granatu i energicznie mieszamy. Na wierzch kawy dodajemy bitą śmietanę i obsypujemy ją pestkami granatu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Czekoladowy duet
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 25 maja 2018
Imieniny Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny
144 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.5/5 (22 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Deser serowy z wiśniami Pyszność z pomarańczą Bakalie z owocami MAKÓWKI Kawa parzona po turecku

Tagi:
- Licznik - 000444

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!