Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Czekolada z orzechami i żurawiną: Dodał: Aleksandra | Dnia: 18-12-2017
Jesteś w kategorii: Desery
Czekolada z orzechami i żurawiną
Składniki

•125 g masła bez soli
•60 ml mleka
•180 g cukru brzozowego
•120 g mleka w proszku
•5 łyżek naturalnego kakao
•1 mała garść orzechów laskowych
•1 mała garść suszonej żurawiny

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Na garnku stawiamy miskę i wrzucamy do niej masło. Pod wpływem pary miska nagrzeje się. Do rozpuszczonego masła dodajemy cukier, kakao i bardzo dokładnie mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia i również dodajemy do masła. Gdy wszystkie składniki w misce połączą się, zdejmujemy z garnka, dodajemy mleko w proszku i zaczynamy mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gdy nie będzie widocznych grudek, dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Tak przygotowaną masę przelewamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Czekolada z orzechami i żurawiną
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Imieniny Bolka, Cezaryny, Marioli
83 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Deser Banana Split Czekoladowy duet Gruszki z miodem MAKÓWKI Kawa parzona po turecku

Tagi:
- Licznik - 001327

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!