Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!
•125 g masła bez soli
•60 ml mleka
•180 g cukru brzozowego
•120 g mleka w proszku
•5 łyżek naturalnego kakao
•1 mała garść orzechów laskowych
•1 mała garść suszonej żurawiny
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Na garnku stawiamy miskę i wrzucamy do niej masło. Pod wpływem pary miska nagrzeje się. Do rozpuszczonego masła dodajemy cukier, kakao i bardzo dokładnie mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia i również dodajemy do masła. Gdy wszystkie składniki w misce połączą się, zdejmujemy z garnka, dodajemy mleko w proszku i zaczynamy mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gdy nie będzie widocznych grudek, dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Tak przygotowaną masę przelewamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Poniedziałek 12 kwietnia 2021
Imieniny Juliusza, Lubosława, Wiktoryny
101 dzień roku
"Przykry zapach ryby w mieszkaniu można zmniejszyć dodając do gotującej się ryby łyżkę mleka."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Korzenna bajka KREM ORZECHOWY Deser Banana Split KREM MROŻONY Z MALIN Czekoladowy duet
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!