Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Tort serowy bez pieczenia : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Tort serowy bez pieczenia
Składniki

50 dag białego sera
szklanka cukru pudru
25 dag masła
4 jaja
szklanka mleka
4 łyżeczki żelatyny
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
5 dag rodzynków
5 dag smażonej skórki pomarańczowej
cukier waniliowy
3 pomarańcze
pół szklanki bitej o śmietany

Sposób przygotowania

przepis na tort ez pieczeniaŻelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić ją w gotowanym mleku. Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu, biorąc połowę podanej ilości wody. Żółtka ukręcić z cukrem pudrem do bia­łości, a następnie utrzeć ze zmie­lonym w maszynce serem, stopionym i ostudzonym masłem, cukrem waniliowym oraz mlekiem z żelatyną. Delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Dodać na­moczone i osuszone rodzynki oraz posiekaną skórkę pomarańczową. Wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię, ułożyć pokrojone w plasterki pomarańcze i zalać stygnącą galaretką.
Gdy galaret­ka zakrzepnie, udekorować tort bitą śmietaną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 19 listopada 2018
Imieniny Elżbiety, Faustyny, Pawła
322 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PIERNIK ŚLIWKI W CIEŚCIE Banan w cieście STRUCLA Z MAKIEM KLUSECZKI PTYSIOWE

Tagi:
- Licznik - 003079

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!