Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Tort makowo jabłkowy: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Tort makowo jabłkowy
Składniki

200 dag cukru
gotowe spody z biszkoptu (śr. 26 cm)
gotowa sucha masa makowa
1 torebka cukru waniliowego
1 1/4 kg jabłek
1,5 szklanki soku jabłkowego
"śmietan-fix"
budyń waniliowy
25 dag serka homogenizowanego
50 dag twarogu
60 dag śmietany kremówki

Sposób przygotowania

Przepisy na ciasta - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJabłka dusić 5 minut w 1/4 l soku jabłkowego połączonego z sokiem z cytryny i połową cukru. Zagęścić budyniem wymieszanym z resztą soku. Dwa rodzaje sera utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. ubić na sztywno 1/3 śmietany kremówki z dodatkiem "śmietan-fixu". Wymieszać z serem. Połowę masy wymieszać z makiem. Na placek biszkoptowy założyć obręcz tortownicy. Rozsmarować połowę jabłek, na nich położyć warstwę masy makowej, a następnie waniliowej. Przykryć drugim plackiem i masami w tej samej kolejności. Schładzać 2 godz. Ubić resztę śmietany i udekorować tort.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 18 sierpnia 2018
Imieniny Bogusława, Bronisława, Ilony
229 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (35 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pączki serowe Anielskie CZESKIE CIASTECZKA Gofry czekoladowe MURZYNEK Tort jabłkowy z borówkami

Tagi:
- Licznik - 003567

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!