Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Torcik walentynkowy : Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Torcik walentynkowy
Składniki

1 szklanka mąki
1 kostka margaryny
3 szklanki mąki ziemniaczanej
1 opakowanie cukru waniliowego
1 szklanka cukru
4 jajka
1 pomarańcza
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz i bułka tarta do formy
1 opakowanie śmietany kremówki (200 ml)
50 g wiórków czekoladowych lub płatków migdałowych
owoce kandyzowane

Sposób przygotowania

Przepisy na ciasta - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarnePomarańczę umyć, skórkę zetrzeć na tarce, z miąższu wycisnąć sok. Białka ubić na sztywno. Do miski wsypać obie mąki, dodać margarynę, cukier waniliowy, cukier, żółtka, proszek do pieczenia, skórkę i sok z pomarańczy, utrzeć na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać pianę, delikatnie wymieszać. Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, wyłożyć ciasto. Wstawić do piekarnika i piec 40-50 minut w temp. 200oC. Ciasto wyjąć z formy, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, a następnie cienką warstwą posmarować brzeg i górną powierzchnię. Brzeg obłożyć wiórkami czekoladowymi lub uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Resztą śmietany napełnić szprycę i udekorować wierzch tortu używając również owoców kandyzowanych.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 października 2018
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (36 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sernik Aliny Sernik gotowany Tort orzechowy MURZYNEK Angielskie pączki z serka homo....

Tagi:
- Licznik - 003157

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!