Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos z jabłek do pieczeni : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Sos z jabłek do pieczeni
Składniki

1 kg jabłek
cukier do smaku

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne Sos z jabłek do pieczeni baraniej, schabu, kaczek, gęsi.

Pokrajane na kawałki jabłka wraz ze skórką, ale bez gniazd nasiennych zalać wodą, aby je tylko pokrywała. Gdy się zupełnie rozgotują, przetrzeć jabłka przez sito razem z sokiem, powstałym w czasie gotowania. Wsypać trochę cukru, ale niezbyt wiele.
Sos powinien być gęsty, jak chrzan ze śmietaną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (32 głosów oddany-e)

Porada

"Kilka ziarenek świeżo upalonej na patelni kawy, włożone do lodówki, czy kredensu, usuwa przykre zapachy. To samo mozna zrobić z opakowanie po kawie które wkładamy do lodówki lub szafki kuchennej."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sernik gotowany JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE MAZUREK KAJMAKOWY Torcik walentynkowy Tort serowy bez pieczenia

Tagi:
- Licznik - 003460

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!