Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos z jabłek do pieczeni : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Sos z jabłek do pieczeni
Składniki

1 kg jabłek
cukier do smaku

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne Sos z jabłek do pieczeni baraniej, schabu, kaczek, gęsi.

Pokrajane na kawałki jabłka wraz ze skórką, ale bez gniazd nasiennych zalać wodą, aby je tylko pokrywała. Gdy się zupełnie rozgotują, przetrzeć jabłka przez sito razem z sokiem, powstałym w czasie gotowania. Wsypać trochę cukru, ale niezbyt wiele.
Sos powinien być gęsty, jak chrzan ze śmietaną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 10 grudnia 2018
Imieniny Danieli, Bohdana, Julii
343 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (31 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Jabłecznik RUMOWE KULECZKI Tort orzechowo-czekoladowy Tort czekoladowy z jeżynami Lekka tarta z jabłkami

Tagi:
- Licznik - 003375

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!