Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos z jabłek do pieczeni : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Sos z jabłek do pieczeni
Składniki

1 kg jabłek
cukier do smaku

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne Sos z jabłek do pieczeni baraniej, schabu, kaczek, gęsi.

Pokrajane na kawałki jabłka wraz ze skórką, ale bez gniazd nasiennych zalać wodą, aby je tylko pokrywała. Gdy się zupełnie rozgotują, przetrzeć jabłka przez sito razem z sokiem, powstałym w czasie gotowania. Wsypać trochę cukru, ale niezbyt wiele.
Sos powinien być gęsty, jak chrzan ze śmietaną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 22 maja 2019
Imieniny Emila, Neleny, Romy
141 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby pieczone w folii aluminiowej podajemy na stół w folii, rozchylając brzegi i ozdabiając plasterkami cytryny i gałązkami koperku."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE Barszcz wigilijny Lekka tarta z jabłkami Tort czekoladowy z jeżynami Cynamonowy torcik

Tagi:
- Licznik - 003589

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!