Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ŚLIWKI W CIEŚCIE : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
ŚLIWKI W CIEŚCIE
Składniki

50-60 dag śliwek
2 jaja
1/2 szklanki piwa
7 łyżek mąki
1/2 łyżki cukru
sól
cukier puder
cukier waniliowy
tłuszcz do smażenia

Czas przygotowania: 30 min.

Sposób przygotowania

Przepisy na śliwki z cieście - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJaja umyć, oddzielić białka. Śliwki umyć, usunąć pestki lekko nadkrawając (uważać; aby jak najmniej uszkodzić owoce). Mąkę przesiać, wymieszać z piwem i żółtkami, lekko posolić. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, wymieszać pianę z ciastem. Zanurzać śliwki w cieście i szybko rumienić na rozgrzanym tłuszczu.

Usmażone wyłożyć na półmisek, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (30 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

MAK WIGILJNY Aromatyczne chrusty faworki Banan w cieście Lukier polewa Sernik oszczędny

Tagi:
- Licznik - 003506

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!