Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sernik pomarańczowo-waniliowy: Dodał: Aleksandra | Dnia: 18-12-2017
Jesteś w kategorii: Ciasta
Sernik pomarańczowo-waniliowy
Składniki

•650 g chudego białego sera
•4 sztuki jajka
•100 g cukru brzozowego
•Laska wanilii
•1 łyżeczka skórki z pomarańczy
•50 g rodzynek

Sposób przygotowania

Ser mielimy co najmniej 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. W misce ucieramy cukier z żółtkami. Laskę wanilii kroimy na pół, zbieramy łyżeczką nasiona i dodajemy do utartych żółtek. Dokładamy rodzynki, skórkę pomarańczy, ser i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy sztywna pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę serową. Całość pieczemy przez około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Sernik pomarańczowo-waniliowy
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 22 maja 2019
Imieniny Emila, Neleny, Romy
141 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Tort orzechowy Gruszki w cieście FAWORKI CHRUSTY MAK WIGILJNY TORT KRUCHY Z MASĄ OWOCOWĄ

Tagi:
- Licznik - 002204

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!