Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sernik pomara?czowo-waniliowy: Dodał: Aleksandra | Dnia: 18-12-2017
Jesteś w kategorii: Ciasta
Sernik pomara?czowo-waniliowy
Składniki

650 g chudego bia?ego sera
4 sztuki jajka
100 g cukru brzozowego
Laska wanilii
1 ?y?eczka skrki z pomara?czy
50 g rodzynek

Sposób przygotowania

Ser mielimy co najmniej 3 razy. Oddzielamy ??tka od bia?ek. W misce ucieramy cukier z ??tkami. Lask? wanilii kroimy na p?, zbieramy ?y?eczk? nasiona i dodajemy do utartych ??tek. Dok?adamy rodzynki, skrk? pomara?czy, ser i dok?adnie mieszamy. Z bia?ek ubijamy sztywna pian? i delikatnie ??czymy z mas? serow?. Tortownic? o ?rednicy 25 cm wyk?adamy papierem do pieczenia i przek?adamy do niej mas? serow?. Ca?o?? pieczemy przez oko?o godzin? w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Sernik pomara?czowo-waniliowy
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 03 grudnia 2021
Imieniny Hilarego, Franciszki, Ksawery
336 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.28/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (83 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PLACEK DRO?D?OWY ZE ?LIWKAMI Aromatyczne chrusty faworki Gofry cynamonowe Tort jab?kowy z borwkami Sernik gotowany

Tagi:
- Licznik - 005988

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!