Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sernik gotowany : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Sernik gotowany
Składniki

Nadzienie:
1 kg białego tłustego sera
25 dag margaryny
0.5 szklanki cukru
1 szklanka mleka lub śmietanki 18%
1 opakowanie budyniu waniliowego
1 paczka biszkoptów

Polewa:
2 łyżki kakao
2 łyżki masła
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
2 łyżki mleka

Sposób przygotowania

Przepisy na ciastaSer zemleć w maszynce. Marga­rynę stopić, włożyć ser i cukier. Stale mieszając, trzymać na sła­bym ogniu tak długo, aż zaczną się pokazywać pęcherzyki powietrza. Wtedy dodać proszek budyniowy rozrobiony zimnym mlekiem lub śmietanką i jeszcze przez chwilę gotować. W małej tortownicy układać na przemian warstwę bisz­koptów i warstwę masy serowej aż do wyczerpania składników. W rondelku stopić masło z cu­krem, dodać kakao rozrobione mlekiem i przez chwilę gotować.
Gotowy sernik polać ciepłą polewą, a gdy ostygnie, wstawić do lodówki.
Najsmaczniejszy jest na drugi dzień.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 17 października 2018
Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora
289 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (32 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Australijska tarta Tort czekoladowy z jeżynami BABKA Kokosowy Raj Aromatyczne chrusty faworki

Tagi:
- Licznik - 003535

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!