Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MAK WIGILJNY: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
MAK WIGILJNY
Składniki

25 dkg maku
25 dkg cukru ( lub miodu do smaku )
0.5 szklanki słodkiej śmietanki
25-30 dkg siekanych orzechów
trochę zapachu migdałowego

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy wigilijne  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMak sparzyć wrzątkiem ( musi być całkiem przykryty wodą ) i zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić pozostawiając na sicie dłużej, aby całkiem obciekł. Przekręcić 3 razy przez maszynkę do mięsa. Dodać do smaku cukier ( lub lepiej miód ), wlać śmietankę, dodać orzechy i zapachy. Wszystko wymieszać.
Przełożyć mak do żaroodpornego lub kamiennego garnka i wstawić do ciepłego ale nie gorącego piekarnika aby się wyprażył.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 13 grudnia 2018
Imieniny Dalidy, Juliusza, Łucji
346 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Andrut z kokosem CHRUSTY FAWORKI NA OLIWIE Pączki serowe Anielskie Sernik pomarańczowo-waniliowy TORT KRUCHY Z MASĄ OWOCOWĄ

Tagi:
- Licznik - 003471

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!