Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
Ciasto:
200 g mąki razowej typ 2000
2 żółtka
50 g otrąb owsianych
100 ml oleju sezamowego lub orzechowego
2 łyżki brązowego cukru
4 łyżki zimnej wody
Szczypta soli
Nadzienie:
Cztery jabłka (odmiana dowolna, najlepiej lekko kwaskowe)
600 g (3 opakowania) serka typu cottage cheese
Sok z połówki cytryny
1 jajko
Łyżeczka cynamonu
Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
Garść rodzynek lub żurawiny
Paczka Crispy Natural Chrupiące Plasterki Jabłka
1. Składniki na ciasto kruche zagnieść do pełnego połączenia składników. Wyłożyć nim okrągłą formę do tarty. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 minut.
2. Jabłka obieramy, kroimy w niedużą kostkę lub piórka i wkładamy do miski. Wsypujemy cynamon, gałkę muszkatołową, dodajemy sok z cytryny oraz rodzynki/żurawinę i całość mieszamy. Do nadzienia dołączamy serki wiejskie oraz jajko – drewnianą pałką mieszamy.
3. Przekładamy przygotowaną masę na upieczone ciasto i zapiekamy przez ok. 15 -20 minut w temp. 170 stopni.
4. Po wyjęciu z piekarnika, przed podaniem, ciasto posypujemy brązowym cukrem do smaku oraz Chrupiącymi Plasterkami Jabłka Crispy Natural, by uzyskać efekt delikatności i chrupkości zarazem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Piątek 27 kwietnia 2018
Imieniny Sergiusza, Teofila, Zyty
116 dzień roku
"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Banan w cieście KLUSECZKI PTYSIOWE CHRUŚCIKI PO STAROPOLSKU FAWORKI Australijska tarta PLACEK DROŻDŻOWY ZE ŚLIWKAMI
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!